Côte de boeuf met kruidige rub

Ingrediënten

- 2 el gemalen komijnzaad

- 1 el (gerookte) paprikapoeder 

- 1 el korianderzaad

- 2 el bruine basterdsuiker

- 1 el grof zeezout 

- 1 el grof gemalen zwarte peper 

- 800 gr. Côte de boeuf

- 1 el olijfolie 

Recept

1. Meng alle kruiden en specerijen door elkaar. Schud goed voor gebruik. 

2. Bereid de barbecue op indirect grillen

3. Dep de côte de boeuf droog met keukenpapier en wrijf rondom in met olijfolie. Bestrooi het vlees rondom met het kruidenmengsel. (8 theelepels per 800 gram vlees)

4. Gaar het vlees met de deksel dicht op het indirecte deel van de barbecue, waar geen kolen liggen, tot het een kerntemperatuur heeft van 52 graden. Dit duurt 15-20 minuten. 

5. Keer halverwege. Controleer de kerntemperatuur met behulp van een kernthermometer. Haal van de barbecue en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

 

Tip: Het kruidenmengsel kun je maximaal 2 maanden bewaren in een goed afgesloten pot. 

Terug naar het overzicht